VR brýle Vision Pro propojují VR s AR realitou

Specialisté na použité iPhony » Blog » VR brýle Vision Pro propojují VR s AR realitou

Na konferenci WWDC 2023 představila společnost Apple nejžhavější novinku ze svého „jablkového sadu“: Apple Vision Pro brýle pro virtuální realitu, které propojují VR a AR realitu. 2. února vyjdou v USA a pořizovací cena bude startovat na 3 499 dolarech. Kdy budou brýle k dostání na českém trhu, je zatím otázkou.

S VR brýlemi Apple Vision Pro se vám svět virtuální reality otevírá u vás doma

Podle tvůrců nejnovější vychytávky nejde ani tak o VR brýle jako o prostorový počítač. Mike Rockwell, viceprezident společnosti Apple uvedl, že: „Díky kompaktní integraci hardwaru a softwaru jsme navrhli samostatný prostorový počítat v nositelném provedení. Jde o vůbec nejpokročilejší osobní elektronické zařízení.“

Po nasazení brýlí uvidíte realitu, která vás obklopuje. Zároveň si ale do ní můžete promítnout i jakékoliv virtuální prvky. Přes brýle si budete moct prohlížet fotky, hrát hry, sledovat filmy, volat nebo pracovat. Můžete se nechat zcela pohltit virtuální realitou, nebo být napůl ve VR a napůl v AR realitě.

Vision PRO nabízejí veškeré funkce a technologie, které jsou charakteristické pro nejnovější modely iPhonu, MacBooku nebo Apple Watch. K tomu všemu mají brýle svůj speciální AppStore s přizpůsobeným obsahem.

Velikost obrazovky si můžete přizpůsobovat svým potřebám. Jako ovládací prvky vám poslouží oči, gesta a hlas. A co když na vás někdo začne mluvit? Díky technologie EyeSight se Apple Vision Pro „zprůhlední“, a tak bude uživatel vidět, kdo na něj mluví. Druhá osoba uvidí oči uživatele brýlí.

Nejpokročilejší technologie pro maximální zážitek

Skleněná průhledná část skrývá dva displeje, které se pyšní rozlišením přesahujícím 4K. Dohromady nabídnou detailní rozlišení s 23 miliony pixelů. Brýle Apple Vision jedou na operačním systému Vision OS. Jejich součástí je:

  • 5 senzorů,
        

  • 12 kamer,
        

  • 2 čipy,
        

  • 6 mikrofonů,
        

  • 2 zabudované reproduktory     s prostorovým zvukem.
     

Díky pokročilým technologiím dokážou brýle přizpůsobit zvuk tomu, co se děje na obrazovce. Zároveň umožňují synchronizaci s obsahem uživatelova iMacu, iPadu nebo iPhonu.