Proč jsou iPhony mezi zákazníky tak populární

Specialisté na použité iPhony » Blog » Proč jsou iPhony mezi zákazníky tak populární

Když se vysloví Apple, určitě si kromě loga v podobě nakousnutého jablíčka a Steva Jobse představíte i dlouhé fronty plné nadšených jablíčkářů. Ti jsou ochotni stát ve frontě několik hodin jen proto, aby získali nový model mezi prvními. Neodradí je ani vysoká cena, která se u novějších iPhonů pohybuje v řádech desetitisíců. Zajímá vás, proč to tak je? Zeptali jsme se našich zákazníků, co je na značce Apple tak výjimečného a proč u nich vítězí právě iPhony.

 

Jak jste se dostali k iPhonům? Jaké mobilní telefony jste používal/a předtím a kdy nastala chvíle, že jste si řekl/a, že jiné značky už používat nechcete?

  • Marie: Můj poslední telefon před iPhonem byla dotyková Nokia se systémem Windows. Když jsem zdědila model iPhone 4S, chvilku mi trvalo, než jsem si na odlišnosti operačního systému iOS zvykla. Zpětně musím říct, že byl lepší ve všech ohledech. V práci jsem pak dostala firemní Samsung, takže jsem měla šanci zkusit také Android a to byla chvíle, kdy mi došlo, že zůstanu Applu věrná.
  • Pavel: Když vybírám nový telefon, tak se dívám na všechny značky. Vyzkoušel jsem HTC, Sony, Huawei i Nokii. Většinou se po roce telefony začaly sekat a jejich kvalita šla rychle dolů. Proto jsem se rozhodl vyzkoušet značku Apple a u té jsem už zůstal.

Jaký model iPhonu momentálně vlastníte? A proč jste se rozhodl/a právě pro tento model?

  • Marie: Protože hodně fotím, záleží mi na kvalitě foťáku. Zároveň jsem chtěla telefon, který se mi vleze do kapsy, proto jsem se nakonec rozhodla pro iPhone 11 Pro. Přestože byl o něco dražší, řekla jsem si, že ho prostě musím mít. A vůbec toho nelituju. Čím jsou věci dražší, tím víc si dávám pozor na to, jak s nimi zacházím.
  • Pavel: Už 2 roky mám iPhone 8+. Tehdy splnil vše, co jsem od mobilu požadoval. Navíc byl za přijatelnou cenu. Aktuálně se už ale dívám po něčem novějším. Asi sáhnu po iPhonu 12 Pro Max.

 

 

Co se vám na produktech od Applu nejvíce líbí?

  • Marie: Hladký chod - nekouše se a nepadá. Taky mě baví, jak iOS myslí na maličkosti, které usnadňují život - například sdílení fotek přes AirDrop.
  • Pavel: Určitě je to jednoduchý design, chytré funkce, intuitivní systém a pokrokové řešení.

A co vám naopak na produktech od Applu nejvíc vadí?

  • Marie: Nejvíce mi vadí asi jen to, že zálohování fotek v počítači je problém. Otevřít složku, přetáhnout fotky a mít hotovo by bylo fajn. Ale možná je to jen tím, že mám notebook s Windows. Až mi doslouží, určitě se poohlédnu po MacBooku.
  • Pavel: Určitě krátká výdrž baterie. Na telefonu dělám téměř všechno - čtu zprávy, e-maily, poslouchám Spotify, dívám se na Netflix nebo jen tak brouzdám na internetu. Vlastně se ani nedivím, že se tak rychle vybíjí. Další nevýhodou je vysoká pořizovací cena, ale protože se jedná o dlouhodobou investici, stojí to za to.

Je něco, co vám v nabídce Applu skutečně chybí?

  • Marie: Kvůli nošení roušky mi chybí Touch ID (odemykání obrazovky otiskem prstu). Chvíli jsem dokonce přemýšlela, že vytáhnu ze šuplíku iPhone 7, který ho má.
  • Pavel: Asi nic. Ze začátku mi ale chyběly některé funkce a možnost vložení SD karty do telefonu. Teď už jsem si zvykl na to, že místo SD karty využívám úložiště iCloud.

Jak vnímáte produkty od Applu (ukazatel prestiže/obyčejná věc)?

  • Marie: Určitě je to značka, která je vnímána jako prémiová a novinky si nemůže dovolit každý. Ale na druhou stranu cenovka za použitý nebo starší model už nebývá tak vysoká, takže Apple je určitě dostupnější, než býval kdysi.
  • Pavel: Jak se to vezme. Starší typy iPhonů beru jako takovou obyčejnou věc. Ty novější modely už vnímám trošku prestižněji, protože vzhledem k jejich ceně si je nemůže pořídit úplně každý.

Jakých 5 aplikací používáte na iPhonu nejčastějí?

  • Marie: To hodně záleží...ale v běžný den Instagram, Messenger, Spotify, Mail a Safari (internetový prohlížeč od iOS).
  • Pavel: Google Maps, Spotify, Instagram, Netflix, Messenger a Safari.

Znáte nějaké vychytávky a zkratky, o kterých byste se rádi zmínili?

  • Marie: Nejužitečnější věc je placení kartou pomocí telefonu. Líbí se mi, že platbu můžu provést pouze s odemčeným telefonem, takže jde o bezpečný způsob. Hodně používám i režim Soustředění, kdy si zapnu jaké notifikace chci dostávat v určitých situacích během dne. Teď jsem si ještě nově nastavila tlačítkovou zkratku na přepnutí obrazovky do červeného podsvícení (prý to má zlepšit kvalitu spánku).
  • Pavel: Když píšu zprávu a udělám v textu chybu, tak používám jednu vychytávku. Abych nemusel mazat celý text, podržím tlačítko, kterým se dělají mezery a posunu se k chybnému slovu. To opravím a pokračuji ve psaní dál. Rozhodně to šetří čas.

 

Naši zákazníci mají jasno - iPhone je přesvědčil o svých přednostech a dnes už by po jiném telefonu nesáhli. Kdo jednou vstoupí do světa Applu, rád si připlatí a časem už jen rozšiřuje svoji Apple rodinku. A to hlavně díky tomu, jak hladce a spolehlivě systém funguje a jak spolu jednotlivé produkty navzájem komunikují, což velmi usnadní život.

 

Pokud i vy chcete fungující zařízení, které vás ani po letech používání nezklame, projděte si naši nabídku zánovních iPhonů za skvělé ceny.

 

Parametry