5 užitečných mobilních aplikací, které vám ulehčí život

Specialisté na použité iPhony » Blog » 5 užitečných mobilních aplikací, které vám ulehčí život

Chcete si udržet přehled o trendech ve svém oboru? Ponořit se do tajů cizího jazyka? Nebo zlepšit spánek? Díky chytrým aplikacím můžete těchto cílů dosáhnout v mnohem kratším čase než kdykoli dříve. Stačí si vybrat tu správnou. Přinášíme 5 tipů na aplikace, které by ve vašem telefonu rozhodně neměly chybět.

Zabírají aplikace každičký milimetr vaší obrazovky na iPhonu? Možná přišel čas na pořádnou čistku. Existují však i šikovné aplikace, kterým můžete bez okolků vyhradit v telefonu čestné místo. Pět z nich najdete v našem seznamu. Než se pustíte do promazávání úložiště, inspirujte se.

1. Feedly

V dnešní době jsme zahlceni informacemi. Pokud chcete mít jistotu, že vám nic důležitého neunikne, nainstalujte si RSS čtečku. Feedly vám umožní spravovat všechny zdroje tak, abyste měli vždy přehled o aktuálním dění.

Do čtečky si můžete přidat různé formy obsahů – od informačních webů po kanály na Youtube – nebo ji spárovat s účtem na Twitteru. Díky umělé inteligenci se čtečka dokáže přizpůsobit vašim potřebám a nabídne vám témata, o která máte skutečně zájem.

A to nejlepší? Základní verze čtečky vás nestojí ani korunu. Pokud si však připlatíte za prémiovou verzi, nebudete omezování reklamou nebo počtem sledovaných informačních zdrojů.

2. Shazam

Určitě ten pocit znáte. Máte puštěné rádio, když tu najednou uslyšíte chytlavou písničku. Snažíte se postřehnout její název... marně. V lepším případě vám v hlavě utkví pouze melodie a později už jen usilovně přemýšlíte, jak písničku zpětně dohledat i bez názvu.

S aplikací Shazam vám žádná hudební skladba neuteče. Stačí přiložit telefon k reproduktoru a chytrá aplikace píseň během několika vteřin identifikuje. (Z naší zkušenosti funguje skvěle i při vyhledávání instrumentální hudby beze slov.)

3. Duolingo

Rádi byste se naučili anglicky, německy nebo třeba japonsky? Aplikace Duolingo je tu pro vás. Stačí ji nainstalovat, vybrat si jazyk, který si chcete osvojit, a pustit se do plnění připravených lekcí.

Pro každý jazyk si navíc můžete nastavit minimální počet minut, které chcete studiu pravidelně věnovat. Maskot aplikace, zelená sovička Duo, vám závazky každý den připomene. Už se tedy nebudete moci vymlouvat, že jste pro samou práci na svou jazykovou lekci zapomněli. Základní verze Duolinga je zdarma.

4. Balance

Nejlepší aplikace roku 2021. Tímto titulem poctila společnost Google meditační aplikaci Balance, která vám pomůže zlepšit kvalitu spánku nebo získat větší kontrolu nad stresem.

Podle cílů i aktuální nálady vám aplikace sestaví osobní meditační program na míru. Prvních 12 měsíců jsou všechny funkce zdarma, poté je jejich používání zpoplatněno. V současnosti stojí roční členství 70 dolarů.

5. Revolut

Populární fintech aplikace umožňuje okamžité posílání vložených peněz dalším osobám, převod financí do jiné měny nebo nákup akcií.

Nedávno však Revolut zahájil spolupráci s firmou Polkadot. Výsledkem spuštění funkce „Learn to earn“ („Naučte se vydělávat“). Uživatelům platformy nově zpřístupňuje vzdělávací kurzy, kde se mohou dozvědět více o fungování blockchainu a kryptoměn.

Kurzy jsou zakončeny závěrečnou zkouškou, po jejímž úspěšném složení získají absolventi odměnu. Jakou? Nahlédněte do aplikace, kde najdete další podrobnosti. Dost možná vás kurzy natolik zaujmou, že si je budete chtít hned vyzkoušet.