8 důvodů, proč přejít z Windows na Apple MacBook

Specialisté na použité iPhony » Blog » 8 důvodů, proč přejít z Windows na Apple MacBook

Na Windows noteboocích toho zvládnete mnoho – vyřešíte pracovní povinnosti, napíšete diplomovou práci nebo třeba upravíte fotografie. Je ale možné, že vám u toho ujedou nervy. Proč?

Windows má velmi široké uživatelské rozhraní, což způsobuje, že se v něm běžní uživatelé často ztrácí. Kromě toho můžete mrknutím oka přijít o veškerá data, protože Windows je pro hackery snadno dosažitelný cíl. Není na čase to změnit a dopřát si opravdu spolehlivý notebook? Je! 

Jestli ještě váháte, sepsali jsme 8 důvodů, proč se změna z Windows na Apple MacBook vyplatí.

 

1. Bezpečnost jako priorita

Počítače zaznamenávají naši veškerou datovou stopu. Hesla k sociálním sítím, přístupy do bankovnictví nebo soukromé fotografie – to vše může z Windows zařízení zmizet. Může se také stát, že vaše citlivá data někdo zneužije. Operační systém od Microsoftu je totiž otevřený. V praxi to znamená, že veškeré soubory v něm jsou snadno napadnutelné.

Software macOS je ovšem uzavřený. Apple ho vybavil množstvím šikovných algoritmů, které vaše soukromí střeží jak můžou.

 

2. Windows nebo macOS? Mějte oboje

Operační systém macOS vyniká výjimečně intuitivním ovládáním, na které si rychle zvyknete. Každá jeho součást má svůj smysl. To se o Windows rozhodně říct nedá.

Když si pořídíte notebook se softwarem od Microsoftu, po jeho spuštění na vás čeká řada předinstalovaných aplikací, které zabírají paměť, vyčerpávají baterii a mají pochybný obsah (např. hry). Nic takového na MacBooku nenajdete.

Pokud ale někdy budete Windows přeci jen potřebovat (třeba narazíte na tiskárnu, která není kompatibilní s macOS), na svůj MacBook ho bez problému nainstalujete prostřednictvím nástroje Boot Camp.

 

3. Upgrady a balíček užitečných aplikací gratis

Často se stává, že uživatelé si musí nové Windows verze platit. Apple ale upgrady systému macOS poskytuje zcela zdarma.

Každý MacBook navíc disponuje obsáhlým balíčkem praktických appek, jako je třeba iMovie, Facetime nebo iTunes. Skvělé, že?

 

4. Trackpad = nová éra v ovládání notebooku

K Windows notebookům si uživatelé automaticky pořizují i počítačové myši. Touchpady mají totiž nízkou citlivost, a tak reagují opožděně a zmateně. 

Trackpad na noteboocích od Applu je ale úplně jiná liga. Rozeznává několik úrovní dotyku, díky čemuž je práce s MacBookem maximálně efektivní.

Když se ještě naučíte používat gesta a klávesové zkratky (které si mimochodem můžete upravit k obrazu svému), bude pro vás ovládání MacBooku hračka.

 

5. Apple určuje trendy

Poté co Apple přijde s něčím novým, Microsoft vývojáři si lámou hlavu nad tím, jak se těmto novinkám přiblížit. Uživatelé Apple zařízení tak mají jedinečnou možnost držet krok s inovací, která mnohdy překračuje meze naší představivosti.

 

6. Nemůžete „šlápnout vedle“

Nabídka notebooků s Windows je extrémně široká. Na první pohled se to může zdát jako plus, ve výsledku to ale při výběru představuje spíš problém. Čím více má uživatel možnosti, tím je vyšší pravděpodobnost, že zvolí špatný produkt.

MacBook je k mání v několika málo variantách (např. MacBook Air, MacBook Pro) a každá z nich garantuje nad očekávání vysokou kvalitu. Vždy vyberete dobře.

 

7. Apple produkty jsou výjimečně kompatibilní

Na zařízení iOS (např. iPhone) můžete pořídit fotografii, uložit dokument nebo spustit e-mail a automaticky se zobrazí i na počítači. Nemusíte nic cíleně ukládat na cloudový disk, jako je Dropbox nebo OneDrive. Všechna vaše Apple zařízení budou automaticky spolupracovat bez jediného mávnutí prstu.

 

8. Unikátní servis a zákaznická podpora 

Pokud na vašem Apple notebooku nastane technický problém, bez váhání víte, kde vám pomohou s jeho řešením. Po celé republice totiž existuje řada autorizovaných servisů, jejichž odborníci jsou připraveni vám kdykoliv pomoct.

Když se vám ale porouchá notebook s Windows, může se stát, že nevíte, co si s ním počít. Mnohdy jej ani nemůžete prodat na náhradní díly, protože jich je zkrátka příliš. To ovšem neplatí u MacBooku. Pokud vám jednoho dne doslouží, nebo si zkrátka budete chtít pořídit nový, můžete jej slušně prodat. Cena Apple zařízení totiž neklesá tak razantně jako u Windows.

Je pravda, že cena nového MacBooku může být pro běžného uživatele příliš vysoká. U nás naleznete zánovní zařízení, jejichž cena je znatelně nižší. Tyto minimálně používané MacBooky mají stejný potenciál jako fungl nové přenosné počítače. Už víte, potenciál kterého z nich využijete?