7 skrytých iPhone funkcí, díky kterým je život snadnější

Specialisté na použité iPhony » Blog » 7 skrytých iPhone funkcí, díky kterým je život snadnější

Chcete ze svého chytrého telefonu Apple iPhone vytěžit maximum? Žádný problém. Stačí si osvojit méně známé funkce, jež usnadňují každodenní život a šetří čas. Které funkce máme na mysli?

Čtečka QR kódů

Na QR kódy dnes můžete narazit na každém kroku. Jedná se totiž o velmi užitečné pomocníky, jejichž prostřednictvím snadno zjistíte potřebné informace nebo zaplatíte útratu v restauraci.

Víte ale, že pro čtení QR kódů iPhone nepotřebuje žádnou speciální aplikaci? Dokonce ani není nutné otevírat fotoaparát. Chytré Apple telefony už mají předinstalovanou QR čtečku. Aby se vám zobrazovala v Ovládacím centru, aktivujte ji přes „Ovládací centrum“ → „Další ovládací prvky“ → „Čtečka QR kódů“.

Lupa

Fotoaparát byste možná otevřeli také v případě, že byste potřebovali něco přiblížit. Lepší službu ale odvede aplikace Lupa. Kromě většího zoomu nabízí i několik dalších funkcí, které mohou zlepšit viditelnost přibližovaného objektu. K Lupě se dostanete přes Spotlight nebo Knihovnu aplikací.

Měření

Potřebujete-li něco změřit a vlastníte iPhone, nemusíte usilovně pátrat po metru. Telefony od společnosti Apple totiž dokáží využít speciální algoritmy a rozšířenou realitu tak, aby změřily přibližnou vzdálenost mezi dvěma body.

Aplikace Měření je integrovaná v každém iOS 12 a výš. V případě potřeby ji otevřete, zatřeste iPhonem a jednoduše vyznačte body, jejichž vzdálenost chcete znát. Skvělé, že?

Vodováha

Ano, je to k neuvěření, ale Apple iPhone opravdu umí zastoupit i vodováhu. Pokud tedy potřebujete zjistit, zda je daný předmět v rovině, otevřete na iPhonu aplikaci Kompas a přejeďte prstem zprava doleva – tak otevřete vodováhu. Pokud věc v rovině není, telefon vám sdělí, kolik stupňů chybí do vyrovnání.

AirPrint

Chcete něco vytisknout? Pak vás jistě potěší, že se obejdete bez počítače i kabelu. Docílíte toho tak, že na svém iPhonu otevřete požadovaný dokument a přes ikonu sdílení zvolíte

„Tisknout“. Poté potvrďte tisk na dostupné tiskárně. Jen pozor, ne každá tiskárna AirPrint podporuje.

AirDrop

Apple produkty jsou proslulé pro svou vzájemnou kompatibilitu. K ní významně přispívá nástroj AirDrop. Umožňuje totiž bezdrátové sdílení souborů v celém ekosystému Apple.

Aby byl nástroj plně funkční, nezapomeňte na svém iPhonu zapnout Bluetooth a WiFi. Pak už stačí v Ovládacím centru stačí kliknout na ikonu AirDrop a zvolit jednu z možností sdílení.

Rychlejší nabíjení

Máte naspěch a potřebujete iPhone nabít rychleji, než je běžné? Prozradíme, jak na to. Najeďte do Ovládacího centra a aktivujte v něm režim letadlo. Činnost telefonu tak klesne na nutné minimum a baterie se nabije mžikem oka.