Jak na snadný přechod z Androidu?

Specialisté na použité iPhony » Blog » Jak na snadný přechod z Androidu?

Snadný přechod z Androidu na iOS – jak na to?

Chtěli byste si koupit iPhone, ale chcete mít svá data z Androidu stále po ruce? Žádný problém! Přenos dat do operačního systému iOS je snazší, než se na první pohled zdá. Stačí, když se budete držet tohoto návodu.

Stáhněte si speciální aplikaci

V první řadě si do svého zařízení stáhněte aplikaci Přechod na iOS. Najdete ji klasicky v Google Play.

Zajistěte ideální podmínky

  • ●  Obě zařízení musí mít zaplé Wi-Fi připojení a dostatek energie. Pro jistotu je dejte na nabíječku.

  • ●  Zkontrolujte, zda je na iOS zařízení dostatek místa pro vaše soubory.

  • ●  Aby se mohly přenést všechny záložky z prohlížeče Chrome, aktualizujte jej na nejnovější verzi.

Jdeme na to! 

Nejprve zapněte Apple zařízení. Zobrazí se pokyny k nastavení, které si přečtěte. Pak na obrazovce Rychlý start klikněte na Nastavení ručně a držte se instrukcí na displeji.

Připravte se na to, že možná bude potřeba aktivovat digitální SIM kartu (eSIM).

Zvolte způsob přenosu

Po předešlých krocích vás iOS navede do části Aplikace a data, v níž zvolte možnost Přenést data z Androidu.


Spusťte aplikaci Přechod dat na iOS

Teď nastal ten správný čas spustit na Androidu výše zmíněnou aplikaci, která zajistí bezpečný přenos dat. Pokud jste na ni zapomněli, spusťte na Androidu QR čtečku a naskenujte QR kód z iOS zařízení. Dostanete se tak na konkrétní Google Play odkaz, odkud můžete aplikaci stáhnout.

Vyčkejte na číselný kód

Vraťte se k Apple zařízení. Na jeho obrazovce byste měli vidět Přechod z Androidu. Až kliknete na Pokračovat, iOS vygeneruje 6číslený nebo 10číselný kód.

Je možné, že Android bude v tento okamžik upozorňovat na slabé internetové připojení. Nevěnujte mu pozornost, jedná se o běžný jev.

Zadejte kód

Kód, který je pro přenos dat klíčový, zadejte na Android zařízení.

Připojte se na provizorní Wi-Fi

Nyní iOS vytvoří dočasnou Wi-Fi síť. Až se na Androidu objeví výzva k jejímu připojení, přijměte ji a klikněte na Připojit. Počkejte na zobrazení obrazovky Přenos dat.

Zvolte obsah, který chcete přenést

Na Androidu označte obsah, k němuž chcete mít na svém novém Apple zařízení přístup. Převést lze většinu typů souborů, jako jsou třeba kontakty, historie zpráv, fotoalba nebo kalendáře. PDF dokumenty, knihy a hudbu ale budete muset přenést ručně.

Kdo si počká, ten se dočká

Po výběru dat z Androidu klikněte na Pokračovat. Obě zařízení položte vedle sebe a dejte jim čas. Přenos souborů bude totiž nějakou chvíli trvat – čím více souborů budete přenášet, tím bude jejich transport delší.

Android může hlásit, že je proces ukončen, ještě před tím, než tomu tak opravdu je. Proto se řiďte ukazatelem průběhu na iOS a vyčkejte, až dokončení oznámí on.

Pozor, aplikace Přechod na iOS musí být po celou dobu procesu aktivní. Během přenosu tedy na Androidu nespouštějte žádné další operace. Pokud by se tak stalo, převod dat by se narušil. Stačí, kdyby vám během transportu někdo zavolal, a museli byste začít znovu.

A je to!

Hlásí iOS konec přenosu? Perfektní! Na Androidu tedy můžete odkliknout Hotovo. Tím jeho úloha pro tentokrát končí. Vy se tak můžete zaměřit na své nové iOS zařízení. Zvolte na něm Pokračovat a nechte se vést instrukcemi na displeji.

Proběhlo vše v pořádku?

Poté, co si nastavíte nové iOS zařízení, zkontrolujte, zda v něm máte všechny požadované soubory. V případě, že nevidíte některé své oblíbené aplikace, zavítejte do App Storu a jednoduše si je stáhněte.

Jak vidíte, přechod z Androidu na Apple zařízení je tak jednoduchý, jako je celý iOS. Tento software dává uživatelům neomezené možnosti. Teď je můžete využívat i vy. Bude to jízda, tak si ji užijte!