7 tipů, díky kterým snížíte rychlé vybíjení baterie na vašem iPhonu

Specialisté na použité iPhony » Blog » 7 tipů, díky kterým snížíte rychlé vybíjení baterie na vašem iPhonu

7 tipů, díky kterým snížíte rychlé vybíjení baterie na vašem iPhonu

Jedním z hlavních kritérií výběru telefonu je výdrž baterie. Víte, kdy zbytečně plýtváte její energií? Zjistěte, jak z baterie iPhonu dostat maximum.

1. Nezapomínejte aktualizovat software

Proč je důležité svůj iPhone aktualizovat? Protože nejnovější software přináší nejrůznější vychytávky, které mimo jiné optimalizují také spotřebu energie. Kromě toho jsou aktualizace důležité i pro optimalizaci výkonu, která výdrž baterie značně ovlivňuje.

2. Využívejte režim nízké spotřeby baterie

Díky režimu nízké spotřeby vypne iPhone nepotřebné procesy, které se odehrávají na pozadí telefonu. Omezí graficky náročnějších animace a o něco sníží výkon telefonu. Díky této funkci vám může baterie vydržet až o 1 hodinu déle.

3. Polohové služby používejte, jen když je potřebujete

Velkým žroutem baterie jsou polohové služby, které využívají signálu GPS. V nastavení si zkontrolujte, jaké aplikace polohové služby využívají. Obvykle je možné si vybrat z možností, kdy bude aplikace vaši polohu sledovat: Vždy, Někdy nebo Pouze při jejím používání. Nastavení záleží čistě na vašem uvážení. Rozhodně se ale vyplatí mít polohové služby zapnuté pro funkce jako „Najít iPhone“ nebo“ Tísňová volání a SOS“.

4. Displej vám nemusí vypálit zorničky

Kapacitu baterie enormně spotřebovává neustále rozsvícený displej a vysoká úroveň jeho jasu. Pokud si necháte jas nastavený na maximum, zbytečně snižujete výdrž baterie. V nastavení najdete funkci Automatické nastavení jasu. Díky tomu se jas obrazovky přizpůsobuje okolním světelným podmínkám. Šetříte tak nejen svoji baterii, ale také oči. Vyplatí se také vypnout funkci Stále zapnutý displej nebo si nastavit Automatické uzamčení obrazovky po 30 vteřinách.

5. Vypněte automatické aktualizace aplikací

Apple chce, aby vám iPhone maximálně zjednodušil život. Proto dokáže sám a automaticky aktualizovat aplikace. Jenže i tato funkce si vybírá daň v podobě rychlejšího úbytku baterie. Naštěstí si můžete v obecném nastavení vybrat, pro které aplikace chcete Automatické aktualizace ponechat a u kterých je vypnete.

6. Kontrola nově příchozích e-mailů nemusí probíhat v reálném čase

Jestliže vám chodí spousta e-mailů a vy máte aktivované tzv. Push notifikace, znamená to, že váš telefon neustále kontroluje nově příchozí poštu a dává vám o ní vědět prakticky ihned. Přestože je to praktické, baterie se tím zbytečně vybíjí. V nastavení telefonu si můžete vybrat, v jakém časovém intervalu vám budou Push notifikace chodit, například každých 15, 30 nebo 60 minut.

7. Vyhněte se extrémním výkyvům teplot

Svůj iPhone nevystavujte extrémním teplotám. Podle výrobce telefon nejlépe pracuje v prostředí s teplotním rozmezím od 0 °C do 35 °C. Zejména vyšší teploty mohou poškodit baterii a snížit její výkon.